Thursday, 23 May 2013

Salam Sejahtera Semua !!

Hope, you all sihat dan sentiasa dipayungi 
dengan naugan cinta dari Yang Esa 



Kadang-kadang kan dalam hidup kita, ada masanya kita harus pergi tanpa berpaling untuk selamanya, ada masa kita perlu pusing sekejap dan teruskan perjalanan, ada masa kita perlu menoleh sahaja dan ada masanya kita perlu berpatah balik or to make a u-turn. We just need to take the road which you think is the best and lets ALLAH guide us to a better life .. And never regret (argh, tetiba keluar ayat org putih) .. Yang penting hargai setiap perkara dalam hidup walaupun hanya perkara yang kecil sebabbbb boleh jadi, suatu hari perkara yang kecil tu yang sebenarnya bawa perubahan besar dalam hidup kita .. hmmm ... tak tau dah nak tulis ape .. Yang penting, penulis nak sgt2 pesan kat sape2 yang baca blog nie (silent reader la kot eh) .. Bila kita dah buat keputusan menggunakan akal dengan berlandaskan pertimbangan ilmu, pandangan agama .. Didik hati tu, untuk jadi redha, jangan seksa jiwa sendiri .. "kalau kita tak dapat apa yang kita suka, kita perlu suka dengan apa yang kita dapat ... Penting, untuk percaya keputusan yang dibuat demi kebaikkan diri serta mengharap redha ALLAH, akan dibalas dengan kebaikkan yang setimpal oleh ALLAH.Yakinlah!

** Maaf, isi mungkin tidak padat, namun moga bermanfaat 

Ya ALLAH, ampuni kami,rahmati kami :)


No comments:

Post a Comment