Saturday, 28 July 2012

Lompat Matahari!!

Result dah keluar...Result Final Exam Semester Lapan yang lalu...Khamis hari tu...Setelah dimaklumkan oleh rakan sekelas....Tapi ada satu penyeksaan..Tak ley nak sign in masuk portal pelajar pun...Dan ianya berlaku sejak malam jumaat hari tu...owh...I wonder...Result dah keluar sebab tu portal jem..Huhu...tapi dah dua hari...Bila tahu result dah lama kuar jantung rase terseksa....Bilakah portal akan kembali normal...Tu je...


Rasanya dah lebih dua ratus kali duk reload pages nie....


Tajuk n3??hiasan semata...

Friday, 27 July 2012

PeNuLis MenGaRut LaGi





Sepasang sayap tak terlihat 

Umpama mimpi yang tersimpan

Jadi rintik 

Rintik Hujan

Menciptakan awan yang terpilu




FeMes Kew??


Seminggu yang lalu...ketika duk tekan2 keyboard...ter log in masuk pages masjid kg kelahiranku....
Baru terperasan ada gambar CW kat dalam tu...Ada satu event waktu tu...hehe...macam pemes je rasakan diriku..masjid ini terletak berdekatan hampir dengan rumahku...Jalan kaki 5 minit dah boleh sampai...Seronok kot jalan ramai2 pergi masjid bulan ramadan nie sambil control ayu..ahaks...

Jom Like Page FB Masjid Kg Batu Hampar and now known as MASJID IKHWATUL JANNAH....



Faster fasting

it was the seventh day of ramadan...times run too fast...again....i already at my hometown...my neighbor said "awak ni wat kl tu macam awak duk gong badak hari tu je"...well....no comment...now it is a friday night...i'm still not sleeping...why??why??.....hmm...i am doing assignment... hehe..not belongs to me...but my umi..she take a diploma which need her to attend the class during the school holiday...my cook feeling ( perasaan untuk memasak) nearly disappear...why??why??...dun know...there is no single dishes that i have cook during this ramadan..i'm just helping to cut the ingredient and wash all the equipment...hhhmm....sigh...but there is a five page list of dessert and also new recipe that i want to cook...maybe next week i should start cooking again...actually..i dun not know what to write...i'm just write anything that cross into the mind...that's all for tonight and thank you for reading

Thursday, 26 July 2012

Sucikan Jiwamu..

Rezeki setiap makhluk Allah akan dberi...
jauh atau dekat, cepat atau lambat, sikit atau banyak,
semua ketentuanNya...
APA YANG KITA NAK TAK SEMESTINYA YANG TERBAIK UNTUK KITA

Kehidupan sebenar adalah kehidupan disana,
jangan terlalu mengejar dunia..
'Demi Allah, dunia ini dibanding akhirat ibarat mencelup jari ke lautan, air tersisa di jarinya ketika diangkat itulah nilai dunia.'(HR Muslim) 
Utamakanlah pandangan Allah, daripada pandangan manusia

'Munajat di sepertiga malam,
membaca al-quran di malam yg sunyi,
al-quran di tangan, airmata mengalir, hati pada Allah,
salah satu cara utk medapat ketenagan hidup,
dapat hati yg ikhlas, seronok melakukan suruhan Allah..
mana tempat kita dicampak, dengan sipa kita berjumpa,
kita tak kan ada masalah dan hati sentiasa tenang

Apabila manusia ingin jadi hamba yg baik, dia tidak akan terus jadi baik,
dia harus melaui proses yg panjang, sedikit demi sedikit,
perubahan akan berlaku, Istiqamah akan menyusul... 



Thank You ALLAH...Thank You My Brother

** Petikan kata-kata nasihat dari seorang teman (*_*)

UpDaTeD

Salam Ramadan
Istimewa ditujukan buat pembaca setia belog ini...
Siapa anda???
Haha...No Matter...
Hope you enjoy reading my fairy tales***

Setelah rayuan demi rayuan...
Blog ini akan diaktifkan kembali...
PaRt2 sensitif telah pun di remove bagi menjaga hati semua orang...
Diharapkan para pembaca
Jangan buat konklusi sendiri...
Mengenai yang dicatatkan di dinding blog...

Moga Ramadan kali ini membawa kita menjadi insan yang lebih baik...

*** Not a fairy tales actually...