Saturday, 15 October 2011

Ilubiu….


Salam semua….Cik writer telah menjadi sesibuk perdana menteri semenjak memasuki semester pertama tahun terakhir…ke sana dan ke sini…bezanya kalau PM mesti naik flight ngen limosin…Cik writer jalan kaki je…tak pon tumpang lompat2 ngen si kancil….Sangatlah mencabar rasanya gelaran “super Senior” yang disandang….Bangun subuh balik dah nak maghrib….lepas isyak….duk wat kerja sedar2 dah pukul 3….tiap2 hari begitulah….Muka pun dah jadi cam ikan buntal…sembab sana sini….Tak pasal2 ada eye shadow free bawah mata…dah lah warna hitam kalau warna biru ok gak….jari ni plak, jarang sungguh berehat..ok yang paling banyak berehat sekarang ialah mulut dan lidah….bila dah wat kerja kena konsenteret ok…..tak leh main2….pakai bahasa isyarat sudah….tapi ada jugak tersalah faham bila guna isyarat mata….itu belum lagi termasuk adegan pecut memecut 280 km sejam…tpi ni bukan pecut bawa kereta atau motor…kalau hari yang pergi ke kampus kota dengan menaiki limosin university (yang panjang warna merah tu)….pukul 4.15 adalah waktu genting dan penuh debaran….semua orang akan cuba mengatasi kelajuan kapal terbang….kalau pukul 4.60 petang masih lagi di  dalam lab….jantung mulalah terasa ingin gugur…time tue jugakalah semua orang seolah-olah ada 2 pasang tangan tau….bila dah keluar lab…mulalah rasa nak jumpa doraemon…tak pun ultraman…tak pun terasa nak join kuasa boiboboy….kalau boleh nak kelip mata terus dah masuk bus….yang paling tak suka…bila sit penuh….tpi nak balik cepat….sepenuh kekuatan dan semua kuasa cengkaman digunakan untuk memastikan diri tidak menyembah lantai bus…sanggup kot berdiri sebab nak balik….Lagi menyulitkan bila berdiri di sebelah sit lelaki…adooii….manyak segan…kedudukan kena mesti btol2 stabil…sentiasa bersedia untuk membrek bersama2 driver….ahaks…..Cik Writer plak ada masalah lebihan berat yg menyebabkan kaki yang bersaiz lima tak mampu menampung lemak2 badan…..kesannya????......uhuks…..sakit lutut….sengal…pedih….kejang….semua ada…..ehehe….berbalik kepada tajuk n3…..walaupun beribu kesusahan…berjuta dugaan…rintangan yang bersimpang siur….cik writer rase dah cool sikit….ok…dah sebulan la bergelar “final Year Student”…Emosi kembali dalam coverage empunya diri….yang buat cik writer bertambah Cool dan tersenyum seperti biasa (walaupun muka sokmo serius)….ialah dengan kehadiran teman2 yang memang cool….buat gen salmonella ngen staphylococcus…..korang memang terbaik….buat semua classmate….ilubiu….sayang sangat kat korang..buat jejaka2 macho dalam kelas yang sangat baik hati…mekacih banyak2 jugak….moga kita semua berjaya siapkan “terakhir tahun projek”

“ One day…..I will miss you all…..that time I know….there will be  no you anymore to wipe out my tear”


 
Pssiit…: alhamdulillah…terima kasih ALLAH…

No comments:

Post a Comment